Koi Bijbel Waterkwaliteit
search
  • Koi Bijbel Waterkwaliteit
  • Koi Bijbel Waterkwaliteit inhoud detail 1
  • Koi Bijbel Waterkwaliteit inhoud detail 2

Koi Bijbel: Waterkwaliteit

Eindelijk een boek over waterkwaliteit en watersamenstelling. Tot op heden is er niet eerder een compleet boek uitgegeven over het watermanagement van de koivijver. Een must have voor iedere serieuze koihouder. De auteur Joop van Tol brengt dit boek op de markt genaamd “KoiBijbel: Waterkwaliteit”. 

Tijdelijk GRATIS verzonden binnen Nederland (Code: GratisVerzendenBoek). Voor een overzicht van de verzendkosten: klik hier

€ 33,02
Aantal

Stel een vraag over deze Koi

close

Neem contact op

U kunt direct telefonisch contact met ons opnemen: Bel +31 (0)6 - 55 12 21 45. We willen ook met plezier contact met u opnemen over deze mooie Koi, maar daarvoor hebben wij uw contactgegevens nodig. Vul het formulier zo compleet mogelijk in en we nemen z.s.m. contact met u op.


 

Eindelijk een boek over waterkwaliteit en watersamenstelling. Tot op heden is er niet eerder een compleet boek uitgegeven over het watermanagement van de koivijver. Een must have voor iedere serieuze koihouder. De auteur Joop van Tol brengt dit boek op de markt genaamd “KoiBijbel: Waterkwaliteit”.

Dit boek is geschreven op drie niveaus: “Need to Know”, betreft zaken die je echt moet weten om succesvol koi te kunnen houden. “Nice to Know”, dat verdieping brengt en verbanden legt waardoor je de processen beter leert begrijpen en tot slot “Nerd to Know” voor de echte diehards die tot op het atoom willen weten wat er in hun vijver gebeurt. Elke paragraaf heeft een groene (basiskennis), gele (gevorderde) of rode (nerd) kleur, zodat je op je eigen niveau door het boek kunt. De verhouding ligt ongeveer op 65% groen, 25% geel en 10% rood.

Wat kun je verwachten in dit boek?

De rode draad is de stikstofkringloop. Aan dit proces worden de verschillende parameters opgehangen, die samen de stand van zaken van je vijver bepalen. De vijver van Taki, een fictief personage, wordt hierbij regelmatig als voorbeeld gebruikt. Het is dus een logisch verhaal met een kop en een staart, geschreven in begrijpelijk Nederlands. De parameters die aan de orde komen zijn onder andere ammonia, nitriet, nitraat, fosfaat, temperatuur, zuurstof, koolstofdioxide, ozon, TDS, zuurgraad en hardheid. Verder komen chemie, filtratie, nitrificatie, bacteriën, verversen, vervoer, voer, besmetting, middeltjes en seizoenen aan de orde.

De lay-out van het boek

Het 168 pagina’s tellende boek is gedrukt met de nieuwste druktechnieken, is full colour en gemaakt van papier met het hoogste kwaliteitskeurmerk. Het heeft een hardcover omslag met glanslaminaat en zwarte schutbladen. Er is veel aandacht besteed aan de lay-out, waardoor dit boek niet alleen buitengewoon informatief, maar ook nog eens een parel in uw boekenkast is. Informatieve tabellen en grafieken geven u eindelijk het inzicht waar u naar op zoek was.

Na het lezen bent u een echt waterhoofd en kent uw vijver geen geheimen meer voor u.

L119KBW2001

Informatie document

Maat
30,5 x 20,8 x 2 cm
Cover
Hard
Pagina's
168
 

Betaal veilig online met de bekendste betaalmodules

 

Een vis bezichtigen voordat u koopt, dat kan op afspraak. Neem contact met ons op

 

Koi gekocht? Mocht er iets gebeuren voordat u de vis komt halen, dan wordt deze vergoed