Azukari: Een door u gekochte Koi verblijft onder de zorg van de kweker in Japan

Een korte uitleg over wat Azukari is

Azukari betekend letterlijk vertaald: "Ik neem de zorg voor". Het principe van Azukari is de koi te laten zwemmen in de omgeving waar deze de grootste kans heeft zich optimaal te ontwikkelen. Dit houdt wel in dat uw nieuwe aanwinst nog een jaar achter blijft in het land van herkomst. De vis zal rond blijven zwemmen in de mudpond van de Kweker van de vis.

Een mudpond is, zoals de naam al doet vermoeden, een vijver met een kleibodem. Je kent vast wel de beelden (zie verderop deze pagina) met glooiende heuvels en verschillende formaat vijvers erover verspreid. 

De Japanse klei die op de bodem van de mudpond wordt gebruikt is uniek! Wat deze klei anders maakt is de zuiverheid van de mudpondklei. Doordat deze modder vijvers vaak een beperkte bezetting hebben zullen de koi weinig vervuiling veroorzaken. Hierdoor ontstaat er een zeer gezonde leef en dus groeiomgeving.

Eén voor één worden de Koi uit de mudpond geslecteerd | Natsukoi

Hoe werkt een Azukari project

Als de kweker uw vis in Azukari heeft dan zal hij uw vis verzorgen, controleren en volgt de ontwikkeling van de koi tijdens zijn verblijf in de mudpound. U ontvangt foto’s en soms zelfs een video van de ontwikkelingen van uw vis. Samen met de Kweker van de Koi bepaalt u aan de hand van de resultaten of de vis naar Nederland komt of dat de Azukari een jaar wordt verlengd.

Zo kan uw Koi uitgroeien tot een vis van zeer hoge kwaliteit en dus misschien wel één van de topvissen van uw vijver. U kunt als uw vis het goed doet hem meerdere jaren in Azukari laten en hem uit te laten groeien tot een Jumbo.

Bij de eerste aanschaf van een Azukari vis, ongeacht het Azukari jaar, geldt altijd dat er een replacement is mocht de vis in het eerste jaar na aanschaf tijden zijn verblijf in Japan komen te overlijden.

Mocht de vis goed genoeg zijn en nog een jaar in Japan kunnen verblijven, dan is dat volledig voor eigen risico. Er is dan geen mogelijkheid tot aanspraak op vergoeding bij overlijden. Uiteraard bent u niet verplicht een extra jaar Azukari te nemen en kan u uw Koi ook over laten komen naar Europa.

De eerste blik toont gelijk al dat er mooie resultaten zijn | Natsukoi

De Mudponds van een kweker

Uitzicht over de Azukari Mudponds in Japan | Natsukoi
De mudpond wordt met een aantal mensen afgenet | Natsukoi
Met netten worden de Koi uit de mudpond gehaald | Natsukoi

Hoe start u een Azukari project?

U kunt ons in Japan een vis voor u laten selecteren, dit doen we aan de hand van uw wensen. We zoeken meerdere geschikte koi en laten u de uiteindelijke kandidaat kiezen. Een andere mogelijkheid is dat u volledig verzorgd met ons meereist naar Japan. Daar bij de kweker zelf een vis uitzoekt en deze in Azukari laat bij de kweker. U kan dan eventueel de koi een jaar later over laten komen naar Nederland. Informatie over de reizen vind u hier.

Het blijft spannend wat de resultaten zijn van een Jaar Azukari | Natsukoi

Ons aanbod

Wij hebben enkele vissen in Azukari Japan in onze webshop staan. Deze vissen verwachten we rond November. Mits de Azukari niet nog verlengd wordt.

De verlenging van het Azukari project hangt af van meerdere factoren. Allereerst bepaald de Kweker of de vis voldoende potentie heeft om nog een jaar in Azukari te mogen. Daarnaast bepaal jij als klant of wij als leverancier of de vis er nog een jaar zal blijven. 

De vissen in een Azukari project worden een jaar niet uit de mudpond gehaald, het is dus altijd weer spannend om te zien wat de koi voor een ontwikkeling heeft doorgemaakt. 

Bekijk de Azukari vissen

Heeft u interesse in een Azukari project?

Formulier | Azukari

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op