Filter op

Variëteit

Variëteit

Kleur

Kleur

Lengte

Lengte

Tosai (1 jaar)

Actueel aanbod HQ koi, overzichtelijk gesorteerd op basis van de Tosai (1 jaar) leeftijd van de vissen. Het gaat hier dus om koi in hun 1e levensjaar.

Tosai (1 jaar)

Er zijn 16 producten.

Item 1-16 van 16 in totaal item(s)

Actieve filters

Tosai - Eerste levensjaar

Het eerste levensjaar van een Tosai is een heel belangrijke fase. Dit eerste levensjaar is vanaf de geboorte tot zijn/haar éénjarige feestje. Deze fase is de basis voor de groei, vooral van de 5 eerste levensjaren. De eerste vijf jaren zorgen wij ervoor dat onze koi in de meest goede omstandigheden wordt grootgebracht, want nu hebben we nog veel invloed. We kunnen met goed voer, de juiste watertemperatuur en goede waterkwaliteit heel veel elementen van de eerste levensjaren beïnvloeden. Denk hier lengte, body en huidkwaliteit.

Basis van de eerste levensjaren

De basis van een Tosai komt ook uit de genen van de oudervissen, waar de Japanse kwekers hun best voor doen dit zo goed mogelijk te handhaven. De kwekers bepalen welke vissen goed genoeg zijn om hun bloedlijnen voor te zetten en welk Tosai een potentie hebben om iets moois en unieks te worden.

Ontwikkeling beïnvloeden

Als de basis van de Tosai goed is, dan kunnen wij de rest goed beïnvloeden. Bij de ontwikkeling van een Tosai moet je de vis goed in de gaten houden en naar gelang de ontwikkeling mogelijke aanpassing doorvoeren om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten krijgt. Door aanpassingen door te voeren in de watertemperatuur en het voeraanbod kan je de groei en kleur van een koi sturen.

Import vanuit Japan

Wij importeren al onze koi rechtstreeks uit Japan. Voor ze van Japan naar hier komen worden ze getest op KHV (Koi Herpes Virus) zodat we er zeker van zijn dat ze KHV vrij zijn. Zo zijn wij zeker dat u bij ons alleen gezonde koi koopt. Advies is altijd om gekochte Koi, voordat u ze in uw eigen vijver plaatst, eerst zelf in uw eigen quarantaine te plaatsen. Wij zullen u hier over adviseren.